våler skole og aktivitetshus
arkitektur og design
62
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-62,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.1,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

våler skole og aktivitetshus

På den nye skolen på Våler vil vi først og fremst skape et åpent og offentlig område med direkte utsikt og adgang til elven. Slik har det blitt et skolekompleks som tiltrekker seg alle, og der verken omkringliggende områder eller byens innbyggere lukkes ute. På denne måten utgjør det en utvidelse av byens sentrum og det er planlagt “utenfra og innover”. Vi har både lånt trekk fra lokal arkitektur og brukt moderne arkitektur, og samtidig har vi tatt i betraktning nåtidens pedagogiske modell med åpne klasserom, gruppeorienterte læremetoder og digital undervisning. Slik vil den nye skolen utstråle et åpent, skapende og komplekst læringsmiljø.

Målet for prosjektet er at det nye skoleområdet skal ta form som en enhetlig tidløs plan , at det skal være elevvennlig og føles hjemlig, og at fellesområdene til den nye GENUS-plassen skal være, ikke bare midtpunktet for skolen, men også et tiltrekningspunkt for byens innbyggere. Det skal også være minst mulig energibelastende.

Skolebygningen ligger på tre nivåer. Hvert nivå er utformet på forskjellig måte avhengig av planene både i utformingen av rommene og i bruk av materialer og farger. Elevene har imidlertid alltid oversikt over området på grunn av den store amfiteaterrampen som blir det nye møtestedet. I det ytre området blir elevene oppmuntret til å drive med økologisk hagebruk i små hager der de kan få lære gjennom å dyrke og stelle med planter.

Date

June 7, 2016

Category

arkitektur, landskap, utdanning